Vrijdag 14 oktober!

222Lodge met Ralf Kokke en Tonio de Roover

222lodge is terug in haar oorspronkelijke vorm: twee kunstenaars zijn uitgenodigd om een programma samen te stellen met beeld- en geluidsfragmenten die zij als inspirerend ervaren. Daarbij kan alles worden getoond behalve het eigen werk. De presentatie begint om 20:30 en vindt plaats in het atelier van Frans van Lent in het ateliergebouw aan de Singel 222. De deur is open vanaf 20:00 uur. De toegang is vrij.

Beeldend kunstenaar Tonio de Roover (1973, Bergen op Zoom) maakt installaties, sculpturen en foto’s. Hij is geïnteresseerd in de relatie tussen sociale en materiële structuren. De Roover maakt deze vaak onzichtbare relatie tussen materialiteit en sociale, psychologische en maatschappelijke kwesties op subtiele wijze zichtbaar.
Alledaagse materialen en observaties dienen als vertrekpunt, die in zijn werk verplaatst worden naar een autonome context en gebruik.
Tonio de Roover woont en werkt in Rotterdam.

TonioDeRoover.nl

De kleurrijke, speelse schilderijen van Ralf Kokke (1989, Rotterdam) komen voort uit een onderbewustzijn, een fantasie die zijn droomwereld zo dicht mogelijk benadert. Hij creëert een werksituatie waarin deze beelden ongeremd en ongefilterd tot uiting kunnen komen. Door direct na het drinken van zijn ochtendkoffie te beginnen met schilderen, dus zonder tijd te nemen om na te denken, zich zo min mogelijk voor te bereiden en dingen gewoon te laten gebeuren, blijven de gemaakte beelden zo dicht mogelijk bij hemzelf. De  schilderijen die ontstaan, beschouwt Ralf als zo betrouwbaar mogelijke beschrijvingen van zijn persoonlijke omgeving.
Ralf Kokke woont en werkt in Dordrecht.

RalfKokke.com

Vrijdag 14 oktober20:30 uur 222Lodge en 222Kelder
Zaterdag 15 oktober, 20:00 uur 222Kelder
Ateliergebouw Singel 222, 3311 KV Dordrecht.